LABA z Chlebodawcą – 12.05.2018 g. 10.00 – 18.00

Zapowiada się wspaniały dzień pełen atrakcji. Pogoda i mąka zamówione, piec sprawdzony, zakwas namnożony. Reszta w rękach wspaniałych gości – fanów prawdziwego chleba – których gorąco i serdecznie zapraszają: - Kwartalnik Przekrój...

Chlebodawca w Kulinarnym Atelier w Szczecinie 3.03.2018

Podczas warsztatów  podpowiem, jak zaprzyjaźnić się z Hieronimem - moim wiekowym zakwasem - jak go karmić i jak o niego dbać. Jest to podstawowy warunek, aby codziennie cieszyć się smakiem i zapachem własnego chleba. Podpowiem, jak wybierać dobrą mąkę i jak z nią...

Czyż można żyć bez chleba?

Chleb w mojej diecieNie potrafię żyć bez chleba! Kocham jasny pszenny w stylu francuskim z dużymi dziurami, który sama piekę, klasyczny polski razowiec z łomiankowskiej piekarni i nieskomplikowany wilgotny chleb wieloziarnisty z własnego piekarnika. Zwykły pszenny...

Chlebodawca w Akademii Kulinarnej Smolna 8 Food – 28.11.2017

Podczas warsztatów nauczę Was wybierać najlepszą mąkę, wyrabiać ciasto oraz zdradzę tajniki opiekowania się zakwasem. Każdy upiecze swój własny chleb, a do domu zabierze 100-letni zakwas Hieronim. Oczywiście jeszcze coś ugotujemy – coś z chlebem, bo to świetny punkt...