Najlepszy chleb bez ściemy i konserwantów.
Chlebom, które piecze bliżej do tych wytwarzanych kiedyś na wsi, niż do tych, które dzisiaj można spotkać na sklepowych półkach.
Nazywają go chlebowym świrem. Chlebodawca pokazuje Polakom, że nie są skazani na mrożone pieczywo.
W studiu kulinarnym z najlepszym widokiem na Warszawę chlebowe warsztaty poprowadzi Arek Andrzejewski, w kręgach kulinarnych znany jako Chlebodawca
Mówią o nim Chlebodawca. Znany też jest jako Polski Król Chleba. Jego insygnia to drewniana łyżka i słój z wiekowym zakwasem o wdzięcznym imieniu Hieronim. Chleba uczył się sam. Przeczytał dużo mądrych książek, a w poszukiwaniu najlepszych przepisów przemierzył Polskę wszerz i wzdłuż. Własny dom zamienił w Światowe Centrum Odtwarzania Starych Przepisów Chlebowych.
Polski król chleba