Filutek

Filutek

FILUTEK – Chleb żytnio – orkiszowy, razowy Razowiec, sporządzony  z mąki żytniej z pełnego przemiału, mąki orkiszowej z pełnego przemiału, mąki orkiszowej chlebowej. Kwasakowy smak żytniego chleba jest wzbogacony subtelną słodyczą mąki orkiszowej. Treściwy i...
Balbina

Balbina

BALBINA – Chleb mieszany żytnio-orkiszowyKlasyczny, lżejszy chleb z przewagą mąki żytniej. Pieczony wyłącznie na zakwasie, bez dodatku drożdży. Skórka ozdobiona kolorowymi ziarenakami. Miękisz z regularnymi, drobnymi dziurkami tworzącymi regularną siateczkę. Zachowuje...
Olga

Olga

OLGA – Chleb żytnio – płaskurkowy, razowyRazowiec, sporządzony  z mąki żytniej z pełnego przemiału, mąki płaskurkowej chlebowej oraz mąki żytniej pytlowej. Kwasakowy smak żytniego chleba jest stonowany delikatną mąką z płaskurki. Treściwy i sycący, dla wielbicieli...